lauantai 13. lokakuuta 2012

kutsut ja vedätykset

Tänään oli taas keppitreenit Annan ohjauksessa ja aiheena oli kutsut ja vedätykset. Ensin treenattiin kutsua 6 kepin sarjalla suorassa linjassa niin, että itse oli siis keppien lopussa palkan takana kutsumassa koiraa. Eka pelkät kepit, sitten hyppy ja kepit, sitten hyppy ja kepit suoraan pienellä vedätyksellä ja lopuksi vielä sellainen ~45 asteen umpikulma vedätyksellä. Nää sujui kaikki loistavasti!

Omatoimisesti treenattiin vielä myös avokulmana tuota noin ~45 astetta vedätyksenä. Ekan kerran Hupi haki pieleen, sitten onnistui taas hyvin.

Toisena treeninä oli 12 kepin vedätys. Alkuun tehtiin suora hyppy, kepit, siitä suoraan hypylle, valssi ja takas samat kepit, joiden jälkeen vielä valssi ja palkkaus. Tämä siis aina niin, että kepit vedätettiin. Sitten vähän vaikeutettiin ja otettiin (eli yritettiin ottaa) kaksi hyppyä ja siitä 90 asteesta umpikulmaan kepeille vedätyksellä ja siitä valssin kautta hyppy vähän vinoon ja sitten suoran linjan hypyn kautta takas kepeille vedättäen ja keppien lopussa persjättö ja palkkaus. No tämä ei sitten ihan onnistunut, vaan tuolta toiselta hypyltä Hupi posotti kolmeen kertaan suoraan keppien takana olevalle pätkäputkelle ihan onnesta soikeana. Vaikka mitä teki, niin sinne se meni. Joten tulevaisuudessa me harjoitellaan paljon ansaesteitä kepeillä :D No harjoitusta helpoitettiin sen verran, että otettiin sitten vaan 45 asteesta umpikulmaan kepeillä ja tuo harjoitus muuten samana ja sitten se taas sujuikin se meno. Miä vaan toisille kepeille tullessa meinasin unohtaa vedättää ja jäin matelemaan ja odottamaan koiraa. Vaikka pitäis vaan juosta ja uskoa, että kyllä se sieltä tulee ja osaa hakea ne kepit, niinkuin jo ihan hyvin oikeasti osaakin.

Pari kertaa tehtiin myös omatoimiharjoitteena keppi-imua noin 10-15 metristä ja sinnehän se sinkosi kuin ohjus tällä kertaa syömään kissanruokaa (no ekan kerran siis sinkosi suoraan kissanruualle, sen jälkeen teki ne kepitkin siihen väliin ;) )

Tässä vielä pari syyskuvaa koirista joltain päivää:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti